!! NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS !! NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS !!!!

 

 

14-10-2014  VRIJDAG 21 NOVEMBER NATURAL SCIENCE BIJ MERLEYN IN DOETINCHEM!

Op vrijdag 21 november staan we op het podium bij Cafe Merleyn in Doetinchem tijdens de Muziek meerdaagse 2014!

 

 

23-08-2014  VRIJDAG 24 OKTOBER NATURAL SCIENCE BIJ DE POL IN AALTEN!

Op vrijdag 24 oktober staan we op het podium bij Zalencentrum De Pol in Aalten!

 

 

30-03-2014  ZATERDAG 29 MAART STOND DE ZAAK OP Z'N KOP TIJDENS HEMELSE MUZIEKDAGEN BIJ DE ENGELENBAK IN DOETINCHEM!

Op zaterdag 29 maart 2014 hebben we de tent ondersteboven gespeeld tijdens de Hemelse Muziekdagen bij De Engelenbak in Doetinchem! Het was volle (Engelen)bak tijdens ons optreden!

 

Foto: Edwin Hunter

 

 

25-02-2014  ZATERDAG 29 MAART OPTREDEN TIJDENS HEMELSE MUZIEKDAGEN BIJ DE ENGELENBAK IN DOETINCHEM!

Op zaterdag 29 maart 2014 spelen we tijdens de Hemelse Muziekdagen bij De Engelenbak in Doetinchem!

 

 

01-12-2013  VERSLAG OPTREDEN IN MERLEYN DOOR NIEUWE DRUMMER!

Afgelopen Juli stond ik op de Zwarte Cross te genieten van de muziek, wanneer ik Vincent tegen het lijf loop. We herkenden elkaar van de muziek. Ik Vincent van de band Natural Science, hij mij van mijn vorige band Kashmir waar ik drummer was. Op het moment dat ik Vincent tegen het lijf liep, was ik op zoek naar een nieuwe tweede band. En Vincent was op zoek naar een nieuwe drummer voor Natural Science. De vraag van Vincent om auditie te komen doen voor Natural Science kwam voor mij dus zeker op het juiste moment. Na de vakantie kreeg ik 3 nummers toegestuurd. Deze heb ik in 4 dagen mij eigen proberen te maken. Op naar de auditie. Spannend was dit zeker. Op dit moment speelde ik al in een band, welke voornamelijk rockcovers speelt. Natural Science was voor mij echt iets nieuws, ander genre met veel techniek en variatie in de nummers. En vooral niet onbelangrijk, eigen nummers. Tijdens de auditie heb ik kennis gemaakt met Pascal en Joost. Twee zeer gepassioneerde mannen met grote kennis van muziek en techniek. Ik voelde mij er meteen thuis, maar moest mijn kunsten hier nog wel laten zien en mijn naam maken. De auditie ging voorspoedig en ik mocht weer terugkomen! Een paar dagen later stond de eerste oefen avond met de band gepland. Mijn enthousiasme groeide vanaf dat moment alleen nog maar meer. Wat een plezier is het om met deze band te spelen. Vanaf dit moment zijn we om de week gaan oefenen, elke keer 2 nummers erbij. Begin oktober kwam het idee om tijdens de meerdaagse van Merleyn op te treden. Vanaf dat moment zijn we meer gaan oefenen om alle nummers onder de knie te krijgen. Voor mij betekende dat vooral luisteren, luisteren en nogmaals luisteren. In de auto, onder de douche en uiteindelijk zelfs de complete laatste dag voor het optreden. De dag van het optreden is gekomen. De zenuwen gieren door mijn lijf! Zal het gaan lukken, kan ik elke overgang en elke maatwisseling goed spelen. In de auto onderweg naar Doetinchem (vanaf mijn woonplaats Groenlo) nog even een keer alle nummers luisteren. Op de parkeerplaats nog even die laatste wisseling luisteren. Zal het gaan lukken... De sfeer in Merleyn is al goed aanwezig en er staat al veel publiek bij de bands voor ons te kijken. Nog even backstage met de band bij elkaar. Dan is het moment daar. Het drumstel afstellen, bekkens ophangen en een kleine soundcheck. Het klinkt goed dus we gaan ervoor. De energie spat ervan af, het publiek geniet en wij ook! Gedurende het optreden glijdt de spanning van mij af en ben ik aan het genieten! Greetings Demis

 

 

 

 

 

09-11-2013  Optreden bij Merleyn in Doetinchem op 28 november 2013!

Op donderdag 28 november 2013 spelen we met onze nieuwe drummer Demis Epping tijdens de Muziekvijfdaagse bij Merleyn in Doetinchem!

 

 

 

 

 

09-11-2013  Nieuwe drummer voor Natural Science!

We hebben een nieuwe drummer! Demis Epping heerst sinds kort over de drums! Zijn vuurdoop vindt plaats op donderdag 28 november 2013 bij Merleyn in Doetinchem, komt dat zien!

 

 

 

 

 

02-01-2010  Nieuwe fan voor Natural Science!

Op 7 december is er een nieuwe jonge fan van Natural Science bijgekomen! Patrick's gezin kreeg namelijk uitbreiding met de komst van dochter Liz Johanna Groot Nuelend!

 

 

 

29-11-2009  EN WAT VOND DE NIEUWE DRUMMER ERVAN ??

Met een flinke dosis gezonde spanning en overtuigingskracht aantreden in de Gracht was het devies, dit vooral ook gezien het zeer beperkte aantal keren repeteren met de complete band (om precies te zijn slechts 1 keer !!). Een exciting experience dus.

Maar ondanks dat was het optreden zowel qua sfeer, geluid alsook speelniveau van eenzame hoogte J. Vooral de variatie en dynamiek in de nummers kwamen goed uit de verf, getuige ook de reacties van het enthousiaste publiek zowel tijdens alsook na het optreden. En dat dan halverwege de eerste set een bassnaartje knapt en er door de rest van de band al improviserend een compleet nieuw nummer wordt neergezet, toont eens te meer de kwaliteit en ervaring van de bandleden aan.

Al met al wat mij dus betreft een zeer geslaagde en vette gig, die zeker voor herhaling vatbaar is. Hopelijk dus tot binnenkort op een van de volgende sessies, houd hiervoor de agenda in de gaten.

Grtz, Adwin.

 

11-11-2009   FOTO'S VAN OPTREDEN BIJ CAFE DE GRACHT NU ONLINE!

De foto's van het optreden bij Cafe de Gracht in Borculo (het allereerste optreden van Adwin met Natural Science!!) staan nu op de site. Binnenkort volgt een recensie van dit memorable optreden!

 

01-10-2009   NIEUWE DRUMMER EN OPTREDEN

Na precies 11 maanden, eindelijk weer een update op deze site (sorry mensen voor de radiostilte, maar dit is puur tijdgebrek van de webmaster!).

We hebben dan ook twee belangrijke nieuwtjes, ten eerste heeft Natural Science in de persoon van Adwin Schellings een uitstekende vervanger gevonden voor de vertrokken drummer Pascal Schouten. Adwin is een echte prog-fan, dus dat beloofd veel goeds voor het nieuwe materiaal waar in tussen aan gewerkt wordt.

Daarnaast is Natural Science binnenkort, met Adwin (!), weer live te bewonderen. Dit zal zijn bij De Gracht in Borculo, op 7 november a.s. Uiteraard hopen we je daar te zien!

 

01-11-2008   TERUGBLIK OPTREDEN BIJ DE ENGELENBAK

Zaterdag 11 oktober a.s. was het zover; na een korte inwerktijd stond (zat?!) Pascal Schouten voor het eerst samen met de rest van Natural Science op het podium bij Cafe De Engelenbak. De avond begon goed met een strak optreden van de band FireFly, waar duidelijk een voorliefde voor Metallica in te ontdekken was. Om ca. half elf was het de beurt aan N.S. Hoewel nog enigzins onwennig vanwege de recente intrede van Pascal en het groot aantal nieuwe nummers op de setlijst, werd toch direct duidelijk dat de band er zin in had om er een mooie avond van te maken. En mede dankzij de opkomst van vele bekende en onbekende toeschouwers werd zeker een gezellige, leuke avond. Het bewijs ervan is te bewonderen op de Foto's pagina. Ook Cafe De Engelenbak was zeer tevreden over de avond (progressieve) rockmuziek en de kans is groot dat het volgend jaar herhaald wordt!

 

06-09-2008   EERSTE OPTREDEN MET NIEUWE DRUMMER!

Zaterdag 11 oktober a.s. is het tijd om onze nieuwe drummer, Pascal Schouten, aan het publiek voor te stellen. Dat zal plaatsvinden in cafe De Engelenbak aan de Veemarkt in Doetinchem.

De avond zal geopend worden door FireFly, gevolgd door dik 1,5 uur Natural Science!

Zorg dat je er bij bent!!

 

 

10-06-2008    NIEUWE DRUMMER!

We zijn blij te kunnen melden dat we er in geslaagd zijn om een nieuwe drummer te vinden. Het is Pascal Schouten uit Warnsveld geworden.

De komende tijd zal worden gebruikt om Pascal goed in te werken en samen aan nieuwe nummers te werken, zodat we weer helemaal klaar zijn om in het nieuwe seizoen, dat dit najaar begint, weer de podia te beklimmen!

 

06-05-2008    NABESCHOUWING BERKELLAND FESTIVAL

Afgelopen zaterdag was het erg gezellig tijdens het Berkelland Festival in Borculo. Dankzij het prachtige weer en de uitstekende organisatie, zat de sfeer er goed in. Het optreden van Natural Science werd zeer goed ontvangen. Zo goed zelfs, dat de organisatie direct een plek op de lijst voor volgend jaar beloofde. Dus hierbij dan alvast, op 2 mei 2009 zal Natural Science weer van de partij zijn. Hopelijk dan weer met net zo'n lekker weer als dit jaar!

De mooie foto's van het optreden, zijn te bewonderen op de fotopagina.

 

 

02-02-2008    GEZOCHT: NIEUWE DRUMMER!

Ralph Ebbers heeft aangegeven wegens drukke werkzaamheden helaas te stoppen als drummer van Natural Science. Daarom zijn we nu druk op zoek naar een nieuwe drummer. Mocht je interesse hebben om bij Natural Science te komen drummen of ken je iemand die misschien interesse heeft, laat het ons dan weten via info@naturalscience.nl of 0616744465

Ralph zal in iedergeval de geplande optredens nog van de partij zijn.

 

21-01-2008    NATURAL SCIENCE OP SNEEUWPOP

Afgelopen zaterdag was het eerste optreden in 2008 tijdens Sneeuwpop in Dinxperlo. Naast Natural Science bestond het programma uit bands als The Bloody Honkies en Blaudzun.

Aan de reacties van het Dinxperlose publiek te merken kon men een stevig potje progressieve rockmuziek prima waarderen! Met een set van een kleine drie kwartier, was het optreden in de vorm 'kort maar krachtig'!

Dankzij Erik Obbink van dplnieuws.nl kunnen we al een paar mooie foto's op de site zetten. Meer foto's zullen later volgen.

 

15-01-2008    NU OOK OP MYSPACE

Vanaf vandaag heeft Natural Science ook een eigen stek op Myspace. Ga naar http://myspace.com/naturalsciencemusic en meld je aan als vriend(in) van de band!

 

08-01-2008    NIEUWE OPTREDENS

Het jaar 2008 begint goed voor Natural Science! Vandaag hebben we de bevestiging gekregen van twee optredens! Het eerste optreden zal plaatsvinden op het Sneeuwpop festival in Dinxperlo, op zaterdag 19 januari a.s. Het tweede optreden is op het Berkelland festival in Borculo op 3 mei a.s.

Zie voor meer info over beide optredens onze agenda

We verwachten daarnaast binnenkort nog meer optredens aan de agenda toe te kunnen voegen, so..... Stay Tuned!!!

 

28-11-2007    NATURAL SCIENCE BIJ MERLEYN

Ondanks de afwezigheid van Roy wegens ziekte, hebben we na lange tijd weer het podium beklommen bij cafe Merleyn in Doetinchem, tijdens de opening van de Merleyn Muziek 5-daagse 2007. Aan de reacties te horen tijdens én na afloop van het optreden, was iedereen erg enthousiast. Met name de nieuwe nummers werden zeer goed ontvangen. Joost slaagde erin om naast zijn eigen gitaar partijen nog de zang voor zijn rekening te nemen, hetgeen veel bewondering oogstte in het publiek.

Een delegatie uit Aalten was speciaal afgereisd voor dit optreden, te meer omdat wij daar op 1 maart 2008 op het Rock of Ages festival zullen staan. Ze hebben zelfs een erg leuk verslag (inclusief foto's) van ons optreden op de website van Rock of Ages geplaatst, zie http://www.radiorockofages.nl/wei.htm. Special thx to Metal Peter!

Meer foto's van het optreden zullen binnenkort op deze website geplaatst worden.

 

25-10-2007    JOOST LOTTERS NIEUWE GITARIST BIJ NATURAL SCIENCE

Jawel!! Na bijna drie jaar van afwezigheid, eindelijk weer een update op de Natural Science website. Er valt dan ook weer veel te melden, zo zijn er eindelijk weer optredens in het verschiet (zie agenda), wordt er druk gewerkt aan een nieuwe CD en uiteraard de komst van onze nieuwe gitarist Joost Lötters mag niet onvermeld blijven.

Dit is nog maar een voorproefje, want we zijn druk bezig om binnenkort onze vernieuwde website te publiceren.

STAY TUNED FOLKS !!!

 

10-12-2004

De CD "This Side of Paradise" zal via het distributielabel Musea in België, Frankrijk, Spanje en andere delen van Europa verkrijgbaar zijn. De CD wordt nu door Just for Kicks, Adrenaline en Musea in Europa gedistribueerd.

 

20-06-2004    Release datum bekend gemaakt!

Lone Wolf Music heeft bekend gemaakt dat op 13 juli a.s. de CD "This Side of Paradise" gereleased zal worden. Meer informatie en samples zijn inmiddels via de website van Lone Wolf Music te vinden. Zie http://www.lonewolfmusic.com/news/news.html

 

31-05-2004

We zijn trots dat we kunnen aankondigen dat Natural Science een contract heeft gesloten met de Amerikaanse platenfirma Lone Wolf Music. Het contract omvat een wereldwijde licentieovereenkomst voor de CD This Side of Paradise. Naar verwachting zal de CD begin juli worden gereleased. Lone Wolf Music werkt samen met vele grote distributiemaatschappijen op vrijwel alle continenten.

Voor meer informatie, zie http://www.lonewolfmusic.com

 

14-03-2004

In de afgelopen weken zijn er veel recensies geplaatst van This Side of Paradise. Op de RECENSIES pagina vind je ze allemaal op een rij.

 

29-12-2003

Eindelijk weer even een update! 

Op 21 november jl. is de nieuwe CD "This Side of Paradise" eindelijk aan het publiek gepresenteerd tijdens een zeer gezellig optreden in een bombol Cafe Merleyn. De reacties waren allom zeer positief, wat te merken was aan de goede respons tussen de nummers door en na afloop. Ook de verkoop van CD's en T-shirts ging lekker, dus wat ons betreft was het een prima aftrap voor de (hopelijk vele) hierna te volgen optredens.

Iedereen die aanwezig was tijdens de CD-presentatie: nogmaals bedankt, dankzij jullie werd het een zeer speciale avond!

 

06-10-2003

De werkzaamheden voor de nieuwe CD zitten er nu bijna op; na de opnames en het mixwerk wordt er op dit moment nog gewerkt aan de mastering. De CD zal officieel gepresenteerd worden tijdens de muziek 5-daagse in het Doetinchemse Cafe Merleyn op 21 november. Naast onze eigen CD zal er een verzamel CD worden gepresenteerd van alle bands die in deze week live te zien zullen zijn. Natural Science zal worden vertegenwoordigd met het nummer "Just Before Dawn". 

 

10-07-2003

Vanaf vandaag kun je de voortgang in de studio volgen via onze Studio Diary.  

 

08-07-2003

De CD-opnames zijn begonnen!!! 

Na 4 dagen zweten is de eerste stap gezet en zijn de drums en toetsen (grotendeels) opgenomen. Onder deskundige leiding van producer Marc "Dr. Evil" ter Braak  maken we goede voortgang, hoewel we waarschijnlijk wel iets zullen uitlopen in het schema.

Binnenkort zullen we een studiodagboek plaatsen, met leuke sfeerfoto's.  

Stay tuned folks!

 

25-05-2003

De opnames voor de nieuwe CD komen nu dichtbij, nog een weekje of 6 en het is zover! Langzaam aan beginnen de nieuwe songs hun vaste vorm aan te nemen. We kunnen alvast de (voorlopige) titels geven van de tracks die op de CD komen:

  1. On my Own
  2. Match made Up
  3. Just Before Dawn
  4. Meltdown Marvin
  5. This Side of Paradise
  6. God's Asleep
  7. Soundbite Symphony
  8. Novska

Uiteraard kunnen de titels en de volgorde nog veranderen (sterker nog: Roy kennende zal dat nog wel gebeuren!!!)

Zoals het er nu uitziet zal de CD zo'n 50 minuten gaan duren en de titel 'This Side of Paradise' meekrijgen. Als het meezit verwachten het album nog dit najaar te kunnen releasen!!!

Wordt Vervolgd...

09-02-2003

Na een lange tijd van radiostilte, hier dan eindelijk weer een update. 

Zoals je eerder kon lezen was het de bedoeling om in maart te beginnen aan de opnames van de nieuwe CD. Na lang wikken en wegen heeft de band echter besloten om de opnames een paar maanden uit te stellen. De belangrijkste reden hiervoor was dat Roy eind vorig jaar wegens ziekte voor een lange periode niet in staat was te zingen en hierdoor het schrijfproces een behoorlijke vertraging heeft opgelopen. De opnames zijn nu verplaatst naar juli / augustus. De verwachting is dat de CD nog dit jaar uitgebracht zal worden.

 

05-11-2002

Hoewel het al wat langer in de lucht hing kunnen we melden dat Natural Science op woensdag 20 november a.s. zal optreden bij Cafe Merleyn in Doetinchem. Het optreden maakt onderdeel uit van een meerdaags popevenement, dat georganiseerd is door de stichting Poparchief Achterhoek en Liemers (PAL). Van woensdag 20/11 t/m zondag 24/11 zullen er iedere dag vele bands uit deze streken te bewonderen zijn in Merleyn. 

 

28-08-2002

Eindelijk, er is weer belangrijk Natural Science nieuws te melden!!! 

Afgelopen zondag is de band overeengekomen dat de opvolger van de CDemo 'The Lies Along The Way' in maart/april volgend jaar opgenomen zal worden. Er zijn afspraken gemaakt met de Harrow Recording Studio te Losser, voor de productie van een volledig studio album. 

Op dit moment zijn er inmiddels 5 nieuwe nummers geschreven, maar de band zal nog tot het eind van dit jaar werken aan meer materiaal, zodat er vanaf begin 2003 gewerkt kan worden aan de arrangementen, teksten, achtergrondzang, cd-ontwerp, etc. etc. Kortom, er is nog genoeg te doen!!! 

We houden je op de hoogte!

 

18-07-2002

Alle recenties van de laatste tijd zijn nu verzameld op 1 pagina. Hierop zijn ook de laatste recensies van IO pages en Strutter Magazine toegevoegd.

 

05-07-2002

Ok, ok, na lang aandringen van de overige bandleden, hier dan de langverwachte site update! Het was inderdaad wel erg lang stil, maar wij zaten natuurlijk niet stil!! Hierbij een opsomming van wat nieuwsfeitjes:

O ja, alle onzinnige berichten zijn verwijderd uit het gastenboek, dus voortaan kunnen er weer serieuze (maar grappig mag ook) berichten worden geplaatst.

 

28-04-2002  

Helaas heeft Natural Science de finale van de Popprijs van de Achterhoek niet op zijn naam weten te schrijven.   Deze eer viel te beurt aan de eveneens uit Doetinchem afkomstige band Busted, die gisteravond na een felbevochten strijd de meeste stemmen van de jury veroverde. Wij wensen Busted uiteraard veel succes tijdens de Gelderse finale, die plaats vindt op 1 juni in het Musis Sacrem te Arnhem.

 

19-04-2002

Het internet progrock magazine Progwereld heeft op haar site een recensie geplaatst van de CDemo. 

 

15-04-2002                         

Afgelopen zaterdag (13 april) heeft Natural Science tijdens de voorronde van de Music Awards Gelderland in Eibergen de eerste prijs in de wacht gesleept!! Na deze voorronde, waarbij bands als P.U.R. en Held werden verslagen, volgt de regio finale in 't Pakhuus in Silvolde op 27 april. 

Dus hierbij een oproep aan iedereen die Natural Science een warm hart toedraagt; kom op zaterdag de 27e naar Silvolde om ons de  nodige steun te geven, zodat er hopelijk weer eens een echte progrock band in de landelijke finale terecht komt.

 

23-03-2002   

Vandaag is de site uitgebreid met een AGENDA pagina. Hierop kun je lezen waar Natural Science binnenkort live te aanschouwen is.

 

17-02-2002

Op de INFO pagina kun je nu alles te weten komen over de voorkeuren van de bandleden. 

 

08-02-2002

De CD (The Lies Along The Way) is uitgeroepen tot CD demo van de Maand op de site van Progrocks.startkabel.nl !!! 

 

29-01-2002

            http://www.dprp.vuurwerk.nl/reviews/0204.htm#naturalscience  

 

12-12-2001

Na enkele succesvolle optredens is Natural Science op dit moment druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Een van daar van (On my Own) werd reeds enkele malen live gespeeld. De nummers zijn over het algemeen iets heavier dan de nummers die op de demo cd zijn te beluisteren.
Er zijn inmiddels plannen om medio 2002 een volledig cd op te nemen, al dan niet in eigen beheer.

 

22-11-2001

Vandaag staat het optreden ter gelegenheid van 50 jaar popmuziek (zoals vastgelegd in onderstaand boek) in Doetinchem op het programma in cafe Merleyn. Binnenkort staan er enkele foto's op de gallery van dit optreden.

 

21-09-2001

Vandaag is officieel de eerste (demo) CD, getiteld ‘The Lies Along The Way’ uitgekomen in eigen beheer. De CD telt totaal 4 nummers, met de volgende titels:
1. SOME SAY THE RIVER (P1. SILENT STREAM, P2. TELL ME WHAT TO DO)
2. GOD’S ASLEEP
3. DANCE THE REEL
4. THE LIES ALONG THE WAY

boven