BIOGRAFIE

 

Natural Science is de naam van een progressieve rockband, die medio 2000 is opgericht door de Achterhoekse muzikanten Ralph Ebbers (drums), Patrick Groot Nuelend (toetsen), Geert Hell (gitaar), Roy Wassink (zang) en Vincent Wassink (bas). De muziek van Natural Science is te omschrijven als een mix van stijlen uit de symphonische rock, metal en progressieve hardrock.

 In de afgelopen jaren heeft de band twee CD's gemaakt, een demo en een volledig album. Eerst was er de CDemo 'The Lies along the Way, opgenomen in de tweede helft van 2001. In de EKO studio in Terborg werden 4 nummers vastgelegd, die variëren van een semi-ballad tot up-tempo (instrumentale) stukken. In de pers werd de CDemo met enthousiasme ontvangen, hetgeen resulteerde in succesvolle optredens.

Het debuut album This Side of Paradise werd opgenomen in de Harrow studio te Losser in de zomer van 2003.This Side of Paradise werd officieel aan het publiek De CD bevat 55 minuten muziek; zeven symfonisch georiënteerde composities gebaseerd op piano arrangementen, metal gitaren, krachtige vocalen en veel tempowisselingen. Het leverde de band lovende recensies op. Het toonaangevende rockblad Aardschok gaf Natural Science bijvoorbeeld 78 punten voor de CD. This Side of Paradise leverde Natural Science een internationale platendeal op bij het Amerikaanse label Lone Wolf Music.

Na een aantal wisselingen in de bezetting is Natural Science sinds halverwege 2013 weer volop aan het schrijven aan een serie nieuwe nummers, waarin verschillende muzikale richtingen worden verkend, zonder dat daarbij het eigen Natural Science geluid is verlaten.

 

Natural Science bestaat uit: Pascal Egberts (zang,toetsen), Demis Epping (drums), Joost Lötters (gitaar,zang) en Vincent Wassink (bas).

 

“Science, like nature, 
Must also be tamed 
With a view towards its preservation” Uit Natural Science van Rush